İNTERNET ARAYÜZ TASARIMI
//12.06.2017
ders, eğitim

İnternet ve Arayüz Tasarımı dersi için kişisel portfolyo sitesi tasarlanacaktır. Tasarlanacak site toplam dört sayfa olacak şekilde tasarlanmalıdır. Sitenin tasarlanacak sayfalarından birisi portfolyo sayfası ikincisi ise biyografi sayfasıdır. Diğer iki sayfaya tasarımcı kendisi karar verecektir.

Yapılan bütün sayfalar responsive olarak da tasarlanacaktır. Bütün tasarımlar bitince mockup içerisinde gösterilecektir. Ayrıca 33x48 cm içerisinde sunum tasarımı yapılacaktır. Bu sunum çok önem göstermektedir. Yapılan sunumun tasarımı kurumsalı yansıtmalı ve tasarım bütünlüğü bozulmadan web sitesi anlatılmalıdır. Responsive değerlendirmeleriniz bu sunum üzerinden yapılacaktır. Yapılan sunum sayfasının sağ alt tarafına çok büyük olmayacak şekilde "isim soyisim – web sitesi alan adı"  yazılacaktır.


 


Yapılan sayfalar HTML ve CSS olarak kodlanacaktır. Kodlanan web sitelerinde yazıların seçilebilir metin olması büyük önem arz etmektedir. Ayrıca photoshop veya illüstratör programında yer alan "slice tool"  yada dreamweaver içerisinde "map" özelliği kullanılarak yapılan ödevler kesinlikle kabul edilmeyecektir. 

Web siteleri kodlandıktan sonra tasarımcı "kendine ait bir alan adı alacak" ve bir hosting hizmeti üzerinde yayına açacaktır. Alınan alan adlarının kişiye ait olması önemlidir. "Yayına açılmayan web sitesi kabul edilmeyecektir."

Ödev teslimi kendi adınıza oluşturulmuş bir klasörde tasarım ve kod olarak iki farklı klasör içerisinde yapılacaktır. Tasarım klasöründe yalnızca web sitelerinin mockuplu görüntüleri (jpg) olarak getirilecek (Evet yanlış okumadınız kimseye sormanıza gerek yok program dosyalarını istemiyorum :P :) ). Sayfa sayfa klasörlere gruplamaya gerek yok bütün sayfalar sizin belirlediğiniz sırada olabilir. Derste kendi sitemden örnek verdiğim gibi. Kod klasöründe ise yapılan kodlama olacaktır. Ödev flash disk içerisinde getirilecek toplanacaktır. 


Ödevi özetleyecek olursak

  1. Portfolyo sitesi tasarlanacak ve kodlanacak (En az dört sayfa)
  2. Portfolyo sitesinin tasarımı resposive yapılacak (responsive tasarımlar kodlanması gerekmez)
  3. Sayfaların sunumu yapılacak (33x48 cm)
  4. Alan adı ve host satın alınıp yayına açılacak (alınabilecek alan adı uzantıları: .com, .com.tr, .net, .net.tr) Mümkün olduğunca türkçe karakterli alan adı almayınız.


Ödevinde colorbox veya slider kullanmak isteyenler örneği buraya tıklayarak indirebilirler.


*Ders içerisinde anlatılan kod uygulama videosu 



*Ders içerisinde anlatılan Hosting nasıl alınır / FTP dosya nasıl paylaşılır videosu